Despre parfumuri
1. Care sunt diferentele dintre Parfum, EDP (Eau de parfum) , EDT (Eau de toilette), EDC (Eau de cologne)
Diferenta se refera strict la concentratiile de uleiuri care compun un parfum. Aceste uleiuri sunt denumite"arome" , cu cat este mai mare concentratia de arome, cu atat va dura mai mult efectul unui parfum, si cu atat mai putin este necesar sa aplicati la o utilizare. Pentru referinta Eau de parfum contine uleiuri in concentratii de 8%-15%, iar mirosul va persista intre 3-5 ore , in timp ce Eau de toilette contine uleiuri in proportie de 4%-10%, iar mirosul va persista intre 2-4 ore. Parfumurile pe de alta parte au concentratii de esente intre 15%-30% si pot dura si 6 ore, in functie de ph-ul pielii pe care sunt aplicate si evident, de cantitatea de parfum folosita. Eau de cologne, de origine o marca provenita din Germania, arata o concentratie mai mica de aproximativ 2%-4%.
2. Cum alegem un parfum?
Intai de toate trebuie sa va struniti un alt simt, vazul! Nu va lasati inselati de frumusetea ambalajului si coloritul splendid al flaconului, va cumparati parfumul pentru mirosul sau. Pentru a lua contact cu parfumul folositi cartonasele ce insotesc flaconul tester sau cel mai indicat aplicati-l in cantitate mica direct pe piele, acolo unde sangele pulseaza mai viguros, la incheietura mainii. Nu va frecati incheieturile mainilor, asa cum vedeti ca fac prin parfumerii anumite persoane pentru ca alterati bogatia de arome a parfumului. Nu va grabiti sa-i inspirati savoarea imediat si aveti rabdare 10-15 secunde, timp in care dispare izul de alcool care va poate insela in privinta adevaratului miros al parfumului.Contactul cu pielea va arata adevarata fata a parfumului, lamurindu-va asupra compatibilitatii dintre dumneavoastra si parfum. Nu incercati mai mult de 3 parfumuri unul dupa altul, nasul nostru nu poate suporta mai mult fara a ne juca feste in privinta adevaratului miros.
3. Cat si cum se aplica parfumul pe corp?
Inainte de toate trebuie afirmat clar si raspicat ca parfumul nu se aplica pe haine,ci pe piele. Desigur,multi au tentatia sa pulverizeze un pic de parfum si pe haine, gandindu-se ca mirosul va ramane etern pe respectiva bucata de stofa. Numai ca parfumul aplicat pe hainele care se curata mai rar (cum ar fi un sacou) va capata in timp un iz de inchis si este posibil sa si pateze. Parfumul se aplica acolo unde se simte pulsul, adica la incheietura mainii, la cea a bratului, in decolteu ori pe partea interioara a genunchiului. Desigur, nimic nu va impiedica sa pulverizati o picatura pe frunte, pe gat ori chiar pe par. Un indragostit stie senzatiile unice pe care i le starneste parul bogat si frumos mirositor al unei femei.Ati intalnit persoane care folosesc parfumul in exces si probabil l-ati perceput ca pe o arma, fiind coplesit de taria miresmelor. Asadar mai bine mai putin decat mai mult, deci nu va imbaiati in parfum, in exces produce efecte contrare celor dorite; trebuie sa cunoasteti parfumul, pentru ca unele isi pierd notele inalte mai repede, altele mai domol, unele persista mai mult, altele mai putin.
4. Care sunt stadiile parfumului?
Exista trei stadii prin care trec parfumurile din momentul aplicarii pana in momentul in care dispar definitiv, stadii denumite: note inalte, note medii si note joase. Notele inalte ale parfumului sunt resimtite la putin timp dupa aplicarea acestuia pe piele. Dar adevarata vraja a parfumului se dezvaluie in notele sale medii, cand personalitatea reala a acestuia devine dominanta. Se poate intampla ca prima reactie la contactul cu un parfum dupa aplicarea pe piele sa fie neplacuta, iar peste 20 de minute, cand va intalniti din nou cu parfumul, sa constatati ca ceea ce va parea neplacut a devenit de-a dreptul magic.